At lease eller ikke at lease – fordele og ulemper ved leasing

Privatleasing af biler er blevet mere tilgængelig for den almindelige dansker. Som med så meget andet, er der selvfølgelig både ulemper og fordele Inden du beslutter dig for om leasing er noget for dig, er det nødvendigt at overveje hvordan din fremtid ser ud. Leasing passer firkantet set bedst til det forudsige liv. Uanset hvad du vælger, er det nødvendigt at undersøge bil markedet grundigt og gøre op med dig selv hvilke behov du har.

 

Fordele som taler for leasing

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det en stor beslutning at købe en bil. Hvis du køber en ny bil, kan det være svært at forudsige hvilken pris det er muligt at få for den når du vælger at sælge. Du undgår derfor at stå med et eventuelt værditab, samtidig med at du stadig får muligheden er for køre i en ny bil. En af de andre overbevisende argumenter for leasing er, at du ikke står med udgifter til reparationer eller vedligehold. Det siger selvfølgelig også sig, at det er nødvendigt for dig at gå ud og låne penge til finansieringen. Dette kan selvfølgelig også have betydning for hvilken bil du har råd til at lease i forhold til hvilken bil du ville overveje at købe. Når du ikke står med værditabet, så vil der være en mindre risiko forbundet med at lease eksempelvis en dyrere bil. Ofte er den største besparelse eller fordel i forbindelse med leasing af en dyrere bil. Leasingselskaber er ofte gode til at forhandle en god rabataftale hos forhandlerne, hvilket selvfølgelig kan komme dig til gode i sidste ende. Dette krydret med at leasingselskaberne betaler en lavere registreringsafgift gør, at priserne er ret konkurrencedygtige i de fleste tilfælde.

 

Ulemper som du skal overveje

Det er lettest at forudsige fremtiden, hvis du lever et meget stabilt liv. Hvis du er ung og måske stadig usikker omkring fremtiden, så er leasing muligvis ikke den mest optimale løsning for dig. Måske din arbejdsplads skal flytte, eller du muligvis ønsker en familieforøgelse, kan det påvirke dine kørselsbehov. Dette kan blive en dyr fornøjelse, hvis du er fanget i en leasingkontrakt. Det er selvfølgelig i langt de fleste tilfælde muligt at tilkøbe ekstra kilometer, men dette kan hurtigt komme til at koste mange penge og bør som udgangspunkt undgås. Du kan derfor ende i ufleksible kontrakter som låser dig i en uhensigtsmæssig situation.